Aproape 300 de obiective au fost conectate la agentul termic la o săptămână de la demararea sezonului de încălzire în municipiul Chișinău.

Solicitată de agenție, şefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină, a specificat că, până în prezent, la căldură au fost conectate 117 grădinițe, transmite MOLDPRES.

„Totodată, la agentul termic au fost conectate 16 școli, 18 spitale, 60 de blocuri locative, 22 de case particulare, două instituții de învățământ superior și 36 agenți economici”, a afirmat Junghină.

De asemenea, sursa citată a subliniat, că în prezent, datoria consumatorilor față de furnizorul de căldură este de peste 915 milioane de lei, dintre care 898 milioane sunt datoriile locatarilor blocurilor.

În cadrul ședinței săptămânale de astăzi a serviciilor Primăriei capitalei, viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a remarcat că, în urma unei adresări, conectarea la agentul termic se face imediat. „În cazul în care există probleme tehnice, specialiștii intervin în cel mai scurt timp”, a spus Grozavu.

„Termoelectrica” SA asigură anual cu căldură 4500 de obiective, dintre care 2900 sunt blocuri locative (peste 208 mii de apartamente), 870 de agenți economici, 140 de grădinițe, 160 școli și licee, 70 de instituții medicale și 90 de instituții de învățământ superior.

În următoarele zile vremea se răcește. Maximele termice vor atinge ziua +15 grade, în sudul țării, iar noaptea termometrele vor indica minime de până la +3 grade Celsius, în nord.