Sportivii care au reprezentat Moldova la Jocurile Olimpice 2018 de la Buenos Aires au ajuns acasă. Tinerii urmează să fie remunerați de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Valoarea premiilor variază în funcție de medalia pe care au obținut-o sportivii. 

A fost inițiat procesul de elaborare a proiectului ,,Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea cuantumurilor premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018 (ediția de vară), de la Buenos Aires, Argentina”. Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus ca valoarea premiilor să constituie:

# Medalia de aur  – 120 000 lei;             

# Medalia de argint – 90 000 lei;            

# Medalia de bronz  – 70 000 lei;            

# Locul IV – 50 000 lei; 

# Locul V – 38 000 lei; 

# Locul VI – 28 000 lei;

# Locul VII – 21 000 lei;

# Locul VIII – 16 000 lei.

 De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medicii şi masorii sportivilor.

 La Jocurile Olimpice de Tineret 2018 (ediția de vară) de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfășurat în perioada 6-18 octombrie, au participat circa 4000 de tineri sportivi (cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani) din întreaga lume. Republica Moldova a fost reprezentată de 17 sportivi, care au concurat la zece probe olimpice: înot, lupte, judo, badminton, atletism, canotaj, pentatlon, tenis de masă, tir cu arcul, tir. 

Sportivii noștri au obținut: două medalii de aur – Tatiana Salcuțan (înot) și Alexandrin Guțu (lupte greco-romane); locul IV – Irina Rîngaci (lupte feminine) și Nina Capațina (atletism); locul V – Alin Bagrin (judo); locul VI – Maria Leorda (lupte feminine) și Ivan Corșunov (canotaj). În clasamentul final, țara noastră s-a plasat pe locul 38.