Bill Gates a finanțat prezervativul viitorului. Structura lui e lunecoasă și rezistă până la 1000 de penetrări

5bc70038b26cd923a55d1285-750-375

Bill Gates a avut visul să fie un computer pe fiecare birou. A reușit. Acum vrea să eradicheze bolile grave ale lumii, poate și sărăcia, dar până atunci a investit în prezervativul care rezistă la 1.000 de penetrări. După ce a transformat Microsoft într-o companie de miliarde, Bill Gates s-a concentrat pe cauze umanitare. Acum are grijă să lucreze asupra viitorul contracepției: un prezervativ care să reziste și să fie auto-lubrifiat.

Finanțarea a venit prin Fundația Bill & Melinda Gates. În 2013, au fost alese cele 11 finaliste pentru a găsi prezervativul viitorului. Câștigătorii au primit o bursă de 100.000 de dolari ca să-și continue cercetarea și, într-un final, să livreze acest prezervativ pe piață, scrie playtech.ro.

Bine, dar de ce e acesta prezervativul viitorului? În principiu, cei care nu vor să folosească un prezervativ în prezent se plâng că nu oferă aceeași senzație ca cea fără. De la ideea asta a pornit proiectul. Suprafața prezervativului câștigător e acoperită cu un strat de polimeri hidrofili, care se activează și devine alunecos în contact cu umezeala.

Unele prezervative care se pot cumpăra din magazine au un strat subțire de lubrifiant aplicat, dar acesta dispare în timpul sexului.

Cercetătorii spun că noul lor prezervativ rezistă la 1.000 de penetrări. Și e un număr mare. Dacă pui o penetrare pe secundă, asta înseamnă peste 16 minute de sex până când lubrifiantul se consumă. Statistica pe care s-a mai bazat dezvoltarea presupune că un act sexual tipic durează între o sută și cinci sute de penetrări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente