Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău a elaborat un manual video-digital la limba și literatura română, destinat claselor a X-a, XI-a, și a XII-a.  Acesta deja este promovat în rândul profesorilor şi a elevilor. Manualul este un produs revoluționar, de interes general și poate fi găsit pe www.literaturaromana.md.

Manualele video-digitale nu exclud manualele tipografice, ci vin în ajutorul acestora. Conținutul manualelor video-digitale include texte literare în versiunea tipărită, dar și citirea artistică în versiune audio a textelor de către actori. În manual se regăsesc filmate fragmente din piese, recitaluri, ecranizarea și animația operelor literare. La fel, sunt incluse fragmente din filme artistice românești, noțiuni de teorie și critică literară, comentariile criticilor literari. Manualul mai include biografiile scriitorilor, interpreților, regizorilor şi actorilor, caricaturi și fapte amuzante legate de autori, sarcini didactice și exerciții interactive cu elemente de grafică și animație, scrie IPN.

Potrivit DGETS, fiind interactive, manualele dau posibilitate profesorilor și elevilor să studieze disciplina cu utilizarea tehnicilor activ-participative. Caracterul interactiv, digital, artistic, atractiv al manualelor ajută liceenii să însușească materia mai rapid, mai eficient. Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport consideră că manualul este oportun a-l implementa în instituțiile de învățământ.