(videografic) În anul 2017, în țară, s-au născut cei mai puțini copii de când Moldova a devenit stat independent

1_fSdFa6RxNFrNboJ4sofYQg

UNFPA a lansat un nou raport global cu privire la Starea Populației Lumii 2018. Conform raportului, Moldova are o rată a fertilității scăzută sub nivelul de înlocuire a generațiilor, iar în anul 2017 s-au născut cei mai puțini copii de când moldova a devenit stat independent.

Cea mai scăzută fertilitate este înregistrată la Chișinău Bălți și Ocnița, iar cea mai înaltă la Telenești, Cantemir și Sângerei.

Vedeți mai jos un infografic despre fertilitatea în Moldova:

La nivel mondial, 43 de țări din lume au o fertilitate înaltă: mai multe de patru copii per femeie, iar Nigeria este țara cu cea mai înaltă fertilitate, 7 copii per femeie. Totodată, statele mai dezvoltate au rate de fertilitate scăzute. 22 de țări în din lume au doar 1,5 sau mai puțin puțini copii per femeie. Provincia Taiwan din China are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume.

Vedeți mai jos un infografic despre fertilitate în lume:

Porivit Raportului, indiferent de rata fertilității unei țări, înaltă sau joasă, ceea ce contează cu adevărat este dreptul persoanelor de a decide câți copii își doresc, iar Guvernele trebuie să creeze condițiile necesare pentru ca femeile și bărbații să-și poată realiza acest drept.

Vedeți mai jos un vox despre câți copii își doresc moldovenii și care sunt în percepția lor barierele în calea atingerii numărului dorit de copii:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente