(video) Startup Academy powered by Tekwill. Ce impresii au participanții despre proiect

_Z9A8100

Cea mai mare școală de antreprenoriat din Moldova – Startup Academy powered by Tekwil – este primul program complet, comprehensiv și practic în domeniul antreprenoriatului tehnologic. Cu o durată de trei luni și aflat în plină desfășurare, proiectul își propune să identifice, să stimuleze și să multiplice potențialul inovator și de business al tinerilor din țara noastră. 

Startup Academy este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu suportul UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) în cadrul Proiectului ”Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” și EFSE DF (Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est).

„Așteptările noastre sunt ca la încheierea acestui program să avem produse care pot fi lansate pe piață. Participanții care continuă, aproximativ 100 din primii 200, sunt destul de perseverenți, mentorii spun că fac față, se pregătesc de ore, își pregătesc produsele, merg după modulele stabilite”, menționează Ana Chirița, Director Executiv ATIC.

„Sectorul TIC este unul din sectoarele care are cea mai mare creștere și noi credem că acest sector are un viitor în Republica Moldova. De aceea am decis să ne implicăm plenar în această activitate și să susținem antreprenoriatul. Sperăm că astfel Republica Moldova să se dezvolte mai rapid, să apară noi antreprenori care vor contribui la dezvoltarea economică a țării”, potrivit lui Sergiu Botezatu, Manager Senior de Proiecte, USAID Moldova.

Startup Academy powered by Tekwill are loc în perioada septembrie – noiembrie 2018 și cuprinde 10 cursuri teoretice ce au ca scop furnizarea cunoștințelor și a instrumentelor celor mai eficiente pentru construirea unei afaceri de succes. Pe lângă sesiunile teoretice, cele practice le oferă participanților posibilitatea să aplice cunoștințele acumulate și să parcurgă toate etapele pentru dezvoltarea, lansarea, promovarea și comercializarea unui produs.
La cursuri s-au înscris persoane interesate de domeniul antreprenoriatului IT, dezvoltare de produse și servicii inovatoare, oportunități noi de creștere și afirmare personală.

„A fost fain, chiar mi-a plăcut. Au fost unele greutăți, trebuia să studiez, să aflu ceva nou, dar mi-a plăcut. Chiar dacă nu ești gata pentru un startup, poți să începi să înveți ceva pentru cariera ta și deja au un plus mare în viață. Recomand acest program la 99% din persoanele pe care le cunosc”, zice Dumitru, participant Startup Academy.

„Programul este foarte interesant, mai ales că ai posibilitatea să cunoști experiențele multor mentori și multor persoane care sunt în domeniu și toți pașii prin care au trecut. Este o experiență inedită pentru mine. Recomand Startup Academy pentru alții, mai ales, dacă au o idee care răstoarnă concepția tuturor – trebuie să vină numaidecât aici”, spune Minodora, participantă Startup Academy.

„Faci cunoștință cu noi persoane și astfel îți dezvolți ideea ta. Aici într-adevăr te dezvolți, faci networking, lucrezi și mentorii te ajută cu sfaturi, iar la fiecare etapă înveți mereu ceva nou”, Adrian, participant Startup Academy.

„Programul este foarte bun, consistent și eu de fiecare dată mă conving de acest lucru. Aflu lucruri noi de care nu cunoșteam și pot să le utilizez chiar azi. Este ceva foarte util. Aș recomanda acest program în special celor care doresc să înceapă o afacere, menționând că este important să aibă o atitudine serioasă”, Tatiana, participantă Startup Academy.

Programul mai oferă participanților și avantajul de a avea acces la o serie de oportunități în cadrul proiectului Tekwill: acces la comunitatea locală de antreprenori, conexiuni cu rețele internaționale de investitori, posibilitatea de participa în cadrul evenimentelor de transfer de experiență și know-how și nu în ultimul rând – acces la o infrastructură unică, concepută pentru a-i ajuta să parcurgă cu succes toate etapele critice de dezvoltare.

Programul Startup Academy powered by Tekwill se va încheia cu un Demo Day – eveniment în cadrul căruia participanții își vor prezenta prototipul produselor unui public format din antreprenori cu experiență, investitori, membri ai comunității și potențiali utilizatori. Cel mai inovativ startup va primi Premiul Mare care va include suport și consultanță pentru dezvoltarea și scalarea produsului la nivel internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente