Președintele Turciei s-a arătat interesat să investească în restabilirea clădirii Circului din Chișinău

27circul

Turcia s-a arătat interesată să investească în restabilirea clădirii Circului din Chișinău. Despre acest lucru a anunțat astăzi, la întrevederea cu prim-ministrul Pavel Filip, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că responsabilii urmează să studieze posibilitatea unei astfel de investiții.

De asemenea, președintele Recep Tayyip Erdogan, a menționat și intenția deschiderii unor bănci turcești în țara noastră. „Chiar dacă nu avem granițe comune cu Moldova, noi considerăm Moldova o țară vecină, pentru că avem relații istorice. De asemenea, este o țară specială pentru noi, pentru faptul că găzduiește Găgăuzia, persoane, pe care le considerăm conaționalii noștri”, a spus președintele Turciei.

Pentru impulsionarea relațiilor bilaterale, la Comrat va fi deschis Consulatul Turciei. Premierul Pavel Filip a spus că Guvernul acordă o atenție aparte dezvoltării UTA Găgăuzia, fiind elaborat și un plan de acțiuni în acest scop. Totodată, Pavel Filip i-a solicitat președintelui turc să încurajeze autoritățile și etnicii găgăuzi să facă un efort mai mare de integrare, inclusiv prin studierea limbii române.

Reamintim că, în prezența premierului Pavel Filip și a președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, ieri au fost semnate la Guvern 5 tratate bilaterale. Astfel, cetățenii ambelor țări vor putea călători dintr-un stat în altul în baza buletinului de identitate. Totodată, transportatorii de mărfuri vor putea tranzita cele 2 țări fără autorizații de transport, fapt care va facilita transportarea bunurilor pe teritoriul ambelor state.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente