Virgiliu Postolachi ar putea juca la Campionatul European. Naționala României U21 a obținut calificare după o pauză de 20 de ani

collage calificare

Naționala de fotbal a România și-a câștigat locul între cele mai bune 12 echipe U21 de pe continent. Astfel, atacantul moldovean Virgiliu Postolachi, are șansa de a juca la Campionatul European de tineret din 2019, datorită calificării echipei antrenate de Mirel Rădoi în faza grupelor.

România a reuşit astfel a doua sa calificare la un Campionat European de tineret, după o pauză de 20 de ani, în 1998 turneul final fiind găzduit de România, scrie digisport.ro.

La EURO 2019 – care se va desfășura în perioada 16 – 30 iunie – merg țara gazdă, Italia, plus câștigătoarele celor 9 grupe de calificare. Cele mai bune locuri doi din toate grupele preliminariilor (fără să se ia în calcul rezultatele cu ultimele clasate) vor merge la play-off-urile în urma cărora se vor decide ultimele calificate la turneul final de anul viitor.

Italia (ca țară gazdă), România, Spania, Franța, Anglia, Germania, Serbia, Croația, Danemarca și Belgia sunt cele 10 echipe calificate direct la Campionatul European. Pentru ultimele două locuri se vor lupta la baraje Polonia, Grecia, Austria și Portugalia.

Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2019 va avea loc la Bologna, pe 23 noiembrie, la ora 19:00. Tot în noiembrie, pe 12 şi 20, se vor stabili şi ultimele două calificate la Europeanul de tineret din Italia şi San Marino, în urma disputării meciurilor din play-off.

Cele 6 localități în care se vor disputa partidele de la EURO U21 din 2019: Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia, Serravalle (San Marino).

Amintim că, Atacantul moldovean în vârstă de 18 ani, Virgiliu Postolachi, recent a devenit cetățean român cu acte în regulă. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente