(video) Pe canalul de Youtube „Geography Now” a apărut un episod despre Moldova. Cum este prezentată țara noastră de către vloggeri

geo

Geography Now este primul canal de YouTube, autorii căruia încearcă în mod activ să descopere din punct de vedere geografic și nu doar fiecare țară din lume. Ei fac acest lucru în ordine alfabetică, iar astăzi a ajuns și rândul Moldovei.

Vloggerii prezintă Moldova din punct de vedere geografic, istoric, cultural, etc. Elementele pe care le-au evidențiat din start sunt următoarele: aici se vorbește limba rusă, este o țară ortodoxă și se mănâncă borș.

Autorii vorbesc despre teritoriile autonome din Moldova (Transnistria, Găgăuzia), despre aeroportul din Chișinău, monumentul lui Ștefan cel Mare, Cetatea Soroca, Orheiul Vechi, mănăstirile din Moldova, circul din Chișinău, festivalurile naționale, mâncare tradițională, chiar și despre statuia în miniatură a Micului Prinț din Valea Morilor. Nu au scăpat din vedere nici cultura vinului, despre care au vorbit un pic mai mult.

Începând de la istorie și până la locurile atractive, vedeți mai jos cum au prezentat băieții Republica Moldova în aproximativ 12 minute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente