(foto) Sectorul de poliție din Sîngerei a fost reproiectat în corespundere cu principiile activității polițienești comunitare

DSC_0306

Sectorul de poliție nr.1 din or. Sîngerei a fost reproiectat în corespundere cu principiile și bunele practici ale activității polițienești comunitare. Valoarea totală a asistenței oferite este de aprox. 185 mii USD.

Cu ocazia redeschiderii acestuia, sectorul a organizat Ziua Ușilor Deschise, oferind tuturor vizitatorilor (cetățeni, copii de la școlile din preajmă, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile, agenți economici din localitate) posibilitatea să vadă cum este amenajat sectorul de poliție și să facă cunoștință cu cei 16 polițiști care activează în acest sector.

DSC_0306

Conceptul poliției comunitare presupune un parteneriat dintre poliție și comunitate pentru soluționarea problemelor de securitate publică, iar activitatea polițiștilor este orientată spre nevoile comunității și apropierea de cetățeni.

Sectorul, care are o suprafață de aproximativ 335 m2, a fost renovat după modelul sectorului de poliție nr. 3 din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, lansat un an în urmă cu susținerea Guvernului SUA și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova.

DSC_0226

Una dintre încăperile sectorului de poliție este destinată pentru diferite activități comunitare, precum ședințele consiliului de securitate al orașului, întâlniri de informare ale cetățenilor. Tot aici pot fi oferite consultații specializate victimelor infracțiunilor.

DSC_0107

Noua arhitectură a sectorului de poliție creează un mediu prielnic pentru o mai bună interacțiune dintre poliție și comunitate. Aplicarea conceptului de „design universal” face clădirea mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau pentru persoanele în etate, iar amenajarea unui teren de joacă pentru copii amplifică atmosfera prietenoasă a spațiului dat.

DSC_0240
DSC_0242

Poliția Republicii Moldova are o colaborare de peste zece ani cu Guvernul Statelor Unite și PNUD, timp în care au fost realizate mai multe activități menite să consolideze capacitățile instituționale și profesionale ale angajaților poliției, pentru a asigura un mediu sigur pentru fiecare bărbat și femeie din Republica Moldova și pentru a spori nivelul de încredere al populației în poliție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente