(doc) Amenda care a stat la baza invalidării mandatului câștigat de Andrei Năstase a fost anulată

andrei-nastase-1000×600

Judecătoria Chișinău a declarat nul procesul-verbal prin care Andrei Năstase a fost învinuit că a făcut agitație electorală în ziua alegerilor locale din această vară. Astfel, judecătorul a încetat procesul contravențional împotriva primarului ales de majoritate, mandatul căruia a fost invalidat de justiția moldovenească. 

„Se declară nul procesul-verbal cu privire la contravenție (…) și a deciziei de sancționare din 24.07.2018, prin care Năstase Andrei a fost recunoscut vinovat de săvârșirea contravenției prevăzute de articolul 52 din Codul Contravențional (n.r. – agitaţia electorală în ziua imediat anterioară zilei votării ori în ziua votării), fiindu-i aplicată sancțiunea contravențională amenda în mărime de 24 unități contravenționale, echivalentul sumei de 1200 de lei”, se spune în hotărârea instanței, potrivit Jurnal.md.

Totodată, judecătorul a dispus încetarea procesului contravențional intentat împotriva lui Andrei Năstase, din motivul nulității procesului-verbal cu privire la contravenție”.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente