Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat: „Nu se știe ora exactă când oamenii vor putea merge liber prin centrul Chișinăului în ziua de 17 octombrie”

erdogan_web–4-thumb-large

În perioada 17 – 18 octombrie, traficul rutier va fi temporar suspendat pe anumite străzi ale Capitalei, în legătură cu vizita oficială în Republica Moldova a președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat spune că nu poate anunța ora exactă când traficul rutier va fi restricționat definitiv.

Contactată de reporterul #diez, comunicatoarea Serviciului ne-a spus că: „Traficul rutier va fi restricționat dis-de-dimineață. Nu vă putem anunța ora exactă. Primăria a anunțat ce străzi vor fi suspendate în următoarele două zile. De modificarea itinerarelor transportului public răspunde Primăria.”

Am întrebat-o dacă și oamenii vor avea restricții să circule pe străzile centrale ale capitalei, ea ne-a răspuns că în anumite perioade ale zilei de mâine, nici oamenii nu vor avea acces pe unele străzi: „Nu putem spune când exact va trece cortegiul președintelui turc. De aceea, unele zone vor fi interzise pentru pietoni. Este important de știut că aceste restricții nu vor fi valabile pentru întreaga zi. Noi îi rugăm pe oameni să evite centrul capitalei, inclusiv bd. Dacia, în decursul zilei de 17 octombrie”.

„Pentru ziua de 18 octombrie, traficul rutier nu va fi restricționat în așa măsură cum e pentru ziua de mâine, pentru că oficialul turc va efectua o deplasare în afara Chișinăului”, a conchis serviciul de presă a instituției.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu scuzele de rigoare în adresa cetățenilor pentru eventualele incomodități create.

Între timp, un internaut a creat planul străzilor pe care traficul rutier va fi restricționat.

Дмитрий Астахов, grupul – Город без маршруток
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente