(foto) Cîrnățeni – satul unde străzile nu au o denumire

ccc

Străzile din satul Cîrnățeni, localitate cu o populație de aproximativ 2.800 de persoane, nu au denumire. Problema este chiar de la fondarea satului, din 1827. Locuitorii satului și-ar dori ca străzile să capete o denumire, iar primarul spune că, de fapt, în documente, acestea au nume și sunt numerotate.

Atunci când vin facturile, pe acestea sunt indicate doar numele și prenumele persoanei, nu și strada. Acestea ajung la destinatari doar datorită faptului că poștașul cunoaște oamenii din sat. Dacă însă în localitate vin o persoană, îi va fi dificil să găsească pe cineva anume dacă nu are legătura directă cu ea.

Primarul satului, Oleg Savca, susține, oficial străzile au o denumire, însă nu există plăcuțe.

„De fapt, străzile satului Cîrnățeni au denumire, dar pentru instalarea plăcuțelor este nevoie de contribuția consătenilor”, a adăugat acesta.

Acesta vine cu propunerea către locuitori de a strânge câte 50-60 de lei de la fiecaare gospodărie pentru a confecționa aceste plăcuțe.

Autori: Adriana Țurcan, Dorina Popov, Lucia Pascaru, Marcela Golan, eleve ale Liceului Teoretic „Grigore Grigoriu” din satul Cîrnățeni, Căușeni.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente