Unul dintre suspecții care au tuns forțat doi tineri, la o benzinărie din Călărași, a fost condamnat în Moldova. Procuratura Generală a anunțat că Sergiu Buruiană urmează să stea după gratii 22 de ani și cinci luni, pentru un omor săvârșit în Italia acum șase ani. 

Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care a admis demersul Ministerului Justiţiei privind recunoaşterea şi punerea în executare pe teritoriul Republicii Moldova a sentinţei Curţii de Apel cu Juraţi din Veneţia (Italia) din anul 2015, informează Procuratura Generală într-un comunicat.

De asemenea, instanţa a dispus şi executarea sentinţei în partea admiterii acţiunii civile privind încasarea de la acesta în folosul părţii vătămate a prejudiciului cauzat prin infracţiune în sumă de 100 mii de euro, precum şi cheltuieli de judecată de 3300 euro. Încheierea este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Amintim că, în luna august a acestui an, doi bărbați s-au luat de doi tineri, într-o benzinărie din Călărași, din motiv că aceștia aveau părul lung. Ulterior, agresorii i-au înjurat și i-au tuns forțat.

În prezent, cauza penală de învinuire a inculpatului de comiterea huliganismului agravant se află pe rol la Judecătoria Străşeni, care urmează să se pronunţe asupra vinovăţiei acestuia şi pentru acest capăt de acuzare. Dacă vina lui va fi demonstrată, pedeapsa acestuia riscă să crească cu încă 7 ani. Împreună cu inculpatul, pe banca acuzaţilor vor compărea şi complicii săi, care riscă de la 3 până la 7 ani anchisoare.