(foto) Cum arată primele manuale video-digitale de Limbă și Literatură Română pentru clasele liceale și unde le poți găsi

foto

De astăzi profesorii de limbă și literatură română la clasele liceale vor putea să realizeze orele mult mai atractiv și interesante, cu metode interactive, așa cum sunt pe placul tinerei generații.

Direcția Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău, în coordonare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, lectori universitari, profesori de performanță, specialiști ai Academiei de Științe a Moldovei, parteneri din România, instituțiile teatral-concertistice din Republica Moldova a elaborat primele manuale video-digitale la Limba și Literatura Română (clasele X, XI, XII).

foto1

Aceste manuale profesori și elevii le pot găsi AICI!

Pilotarea manualelor va avea loc pe 18 octombrie, începând cu ora 15:00, în incinta Academiei de Științe a Moldovei. La eveniment sunt invitați profesori de limba și literatura română la clasele liceale, directori de licee și directori adjuncți pe instruire.

Manualele video-digitale nu exclud manualele tipografice, ci vin în ajutorul acestora. Ele au fost elaborate în corespundere cu curriculumul aprobat la Limba și literatura română, în vigoare din anul 2010.

foto2

#Conținutul manualelor video-digitale include:

#1. texte literare în versiunea tipărită;

#2. citirea artistică în versiune audio a textelor de către cei mai buni actori din Chișinău;

#3. filmarea fragmentelor din piese, a recitalurilor, ecranizarea și animația operelor literare;

#4. prezentarea fragmentelor din filme artistice românești

#5. noțiuni de teorie și critică literară, comentariile criticilor literari

#6. biografiile scriitorilor, caricaturi și fapte amuzante legate de autori;

#7. sarcini didactice și exerciții interactive cu elemente de grafică și animație;

#8. proiecte în grup;

#9. proiecte individuale;

#10. lexicon;

#11. biografiile interpreților, regizorilor, actorilor.

foto3

foto4

foto5

Fiind interactive, manualele dau posibilitate profesorilor și elevilor să studieze disciplina cu utilizarea tehnicilor activ – participative. Caracterul interactiv, digital, artistic, atractiv al manualelor ajută liceenii să însușească materia mai rapid, mai eficient. Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport a municipiului Chișinău a aprobat produsul și consideră că este oportun a-l implementa în instituțiile de învățământ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente