(video) „Noi suntem ziua orașului”. OccupyGuguță sărbătorește ziua Chișinăului sub ritmuri de tobe

ghdskvf

OccupayGuguță a ales să sărbătorească ziua orașului într-un mod diferit decât cel ce are loc în centrul Capitalei. Tinerii vor să informeze oamenii despre neregulile care au loc în Republica Moldova și să le amintească faptul că ziua orașului poate fi în fiecare zi și că ziua orașului suntem, de fapt, noi.

Începând cu ora 16:00 tinerii se află în PMAN pentru a împărți ziare și a discuta cu oamenii. De la ora 16.30 tinerii vor organiza un atelier de tobe în scuarul Catedralei, unde poți participa și tu.

Noi suntem ziua orașului dar nu oaspeți în piața marii adunări naționale, la un program cultural cu miros de frigărui și muzica copy-paste, pe care și așa o auzim la radiouri, în timp ce stăm înghesuiți în microbusele capitalei, în drum spre lucru.

Hai să ne facem timp de ziua orașului Chișinău să ne gândim la problemele cu care ne confruntăm. La inundațiile create de orice ploaie nevinovată, la murdăria care a creat alergie la jumătate din populație, la grădinițele cu terenuri de joacă inexistente sau în stare oribilă, la trotuarele neadaptate pentru părinții cu copii mici în cărucioare și mai ales pentru persoanele cu dizabilități. 

Vrem să trăim într-un oraș frumos, amenajat, curat, în care să ne simțim bine să trăim. Vrem un oraș frumos într-o țară sănătoasă.

Ziua orașului Chișinău e motiv să ne amintim că orașul suntem noi. Suntem cetățeni, nu doar simpli oaspeți la sărbătoare”, spun organizatorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente