UEFA va majora onorariile echipelor în Liga Națiunilor. Ce sumă va primi naționala Moldovei pentru participare la turneu

3500

UEFA a anunțat că va majora plățile Ligii Națiunilor UEFA pentru ediția curentă a turneului, care a început în septembrie. Acest lucru va determina o creștere cu 50% a taxelor de solidaritate acordate tuturor celor 55 de asociații naționale care participă la concurs

Astfel, după majorarea de 50% a taxelor echipele participante vor primi garantat câte: 2,25 milioane de euro echipele Ligii A, 1,5 milioane euro Liga B, 1,125 milioane pentru Liga C și 750 mii de euro pentru Liga D din care face parte și Moldova.

Taxa majorată liga națiunilor

După majorare suma maximă a plăților de solidaritate și a comisioanelor bonus pentru o echipă, câștigătoare a grupei, din Liga A ar fi de 4,5 milioane EUR; 3 milioane de euro pentru o echipă din Liga B; 2,25 milioane de euro pentru o echipă din Liga C și 1,5 milioane de euro pentru o echipă din Liga D.

Câștigătorul general al Ligii Națiunilor UEFA, după turneul final, va primi 10,5 milioane de euro.

Decizia de a majora plățile de solidaritate și bonus a fost luată de Comitetul executiv al UEFA și a fost posibilă prin situația financiară solidă a UEFA, care a fost ajutată parțial de câștigurile de la  EURO 2016.

Liga Națiunilor, care a început în luna septembrie, a fost lansată de UEFA la solicitarea asociațiilor naționale, antrenorilor, jucătorilor și suporterilor, care au tot mai mult de păreri că meciurile amicale nu oferă o competiție adecvată echipelor naționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente