Comisia Electorală Centrală informează că, până în prezent s-au înregistrat 2 515 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla peste hotare sau au domiciliul în localitățile din stinga Nistrului și și-au manifestat intenția de a participa la alegerile parlamentare din data 24 februarie 2019.

Primii în top sunt alegătorii din Canada care au completat 474 cereri pentru înregistrarea prealabilă atât online, cât și în forma scrisă, fiind urmați de conaționalii noștri din Statele Unite ale Americii cu 255 de alegători înregistrați și Italia cu 240.

Pentru a vă înregistra prealabil accesați paginile: Inregistrare.cec.md sau Alegător.md și completați formularul la rubrica online „Înregistrare prealabilă”.

Precizăm că, alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, fiecare alegător își poate anula înregistrarea efectuată anterior.