(foto) Silvia Radu a donat sânge în cadrul unei noi campanii. În ce localități poți dona și tu

silvica doneaza

Astăzi a fost dat startul campaniei de donare de sânge voluntară, cu genericul „O cale spre viață” în rândurile angajaților și reprezentanților forțelor de apărare din subordinea Ministerului Apărării. Printre primii care au donat sânge se află și actuala ministră a sănătății Silvia Radu.

„Donarea de sânge trebuie încurajată. Este un gest de responsabilitate. Îi îndemn pe toți cei care pot dona, care au stare medicală bună, să facă acest lucru. Fiecare dintre noi poate contribui la salvarea unei vieți”, a declarat, ministru Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu.

Evenimentul are drept scop motivarea populației să se alăture și să doneze sânge, contribuind astfel la „dăruirea de viaţă” printr-un act de înalt spirit civic.

silvica doneaza1

Concomitent, campania se va desfășura în mai multe localități ale țării, puncte de colectare fiind amplasate la Tabăra Militară 142, Batalionul de gardă, str. Petrarilor 3, (11 octombrie, orele 09.00-15.00) și Brigada nr.2, Infanterie motorizată, str. Vasile Lupu 37, (11 octombrie, orele 09.00-15.00), Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, str. Holtei 23, (12 octombrie, orele 09.00-15.00).

În municipiul Bălți, punctul de colectare a sângelui va fi Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, str. Decebal 113, (orele 09.00-15.00) și în municipiul Cahul, la fel Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, str. Alexei Mateevici 103/2, (orele 09.00-15.00).

În Republica Moldova numărul donărilor voluntare de sânge se majorează treptat în ultimii ani.

Campania este organizată de Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova împreună cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui și Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente