„Vizita Patriarhului Kirill este așteptată de tot poporul ortodox al Moldovei”. Igor Dodon a anunțat când va veni oficialul bisericii ruse

43629521_2746091142083540_1229925904537354240_n

Președintele Igor Dodon a anunțat că la sfârșitul lunii octombrie, într-o vizită oficială va veni Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill. Acesta urmează să vină  la Bender, Comrat și Bălți.

„Am avut o întrevedere cu Înalt Preasfințitul Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, cu care am discutat detalii privind pregătirile vizitei pastorale în Moldova, în perioada 25-28 octombrie, a Sanctității Sale Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

Pentru prima dată, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii va vizita nordul şi sudul Moldovei. Programul prealabil al vizitei prevede, pentru data de 25 octombrie, un Te Deum oficiat de Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chişinău. La 26 octombrie, Patriarhul va vizita orașul Bender, la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie – Bălţi.

Am menţionat că vizita Patriarhului Kirill este aşteptată de tot poporul ortodox al Moldovei. Mi-am exprimat convingerea că Mitropolia Moldovei îşi va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă”, a anunțat Igor Dodon pe pagina de Facebook.

Președintele Igor Dodon a adus săptămâna trecută la Institutul Oncologic din Chișinău, Moaștele sfinte ale Sfântului Pantelimon care se păstrează la Mănăstirea „Sfântul Pavel” de pe Muntele Athos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente