10 milioane de la Primărie și 50 de mii de lei de la Guvern pentru fiecare familie cu decedați. Cum vor fi ajutate familiile afectate de explozia din blocul de la Rîșcani

sase

Primăria Chișinău a alocat 10 milioane de lei pentru procurarea apartamentelor celor afectați de explozia de ieri. Totodată, și prim-ministrul Pavel Filip a promis că Guvernul va aloca câte 50 de mii de lei familiilor în care sunt decedați.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a menționat că s-au pregătit peste 100 de pachete cu mâncare caldă pentru pompieri și locatari, iar 7 microbuze sunt pregătite în orice monet să ducă locatarii din locurile de cazare pregătite.

Totodată, Consiliul Municipal Chișinău urmează mâine să se convoace de la ora 9:00 într- ședință extraordinară pentru a aloca acei bani promiși pentru locuințe.

Și Guvernul intenționează să ajute persoanele care au avut de suferit în urma deflagrației. Pavel Filp a menționat totodată că locatarilor li se va perfecta actele de identitate pe loc, gratuit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente