(video) „Vârsta Cere Acțiuni”. Tinerii în etate lansează o provocare Guvernului prin intermediul unui video marca Kiki Challenge

Chalenge kiki

Campionii Vârstnici în Drepturile Omului au lansat o provocare Guvernului prin intermediul unui film video marca Kiki Challenge. Persoanele în etate vor astfel să atragă atenția autorităților la respectarea drepturilor vârstnicilor și să solicite, în mod repetat, factorilor de decizie din țara noastră să participe la ședințele Grupului de lucru de tip deschis ale ONU privind îmbătrânirea.

Vârstnicii s-au întrunit pe data de 2 octombrie într-o conferință, organizată de HelpAge International Moldova și au discutat despre drepturile lor la servicii de sănătate și la protecție împotriva violenței și abuzului. În cadrul evenimentului, au fost abordate lacunele serviciilor geriatrice și ale celor de sănătate mintală din țara noastră, precum și accesul vârstnicilor victime ale violenței la asistență juridică, consiliere psihologică și compensație financiară.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost premiați cei mai activi luptători pentru drepturile persoanelor în etate din comunitățile care au lansat proiecte de asistență a vârstnicilor, în colaborare cu HelpAge International Moldova.

Întrunirea Campionilor Vârstnici în Drepturile Omului a fost organizată de Ziua Internațională a Persoanelor în Etate, în cadrul campaniei „Vârsta Cere Acțiuni”, organizată de 11 ani în Moldova. La nivel global, Campania „Vârsta Cere Acțiuni” a fost inițiată de HelpAge International în anul 2007, în 27 de țări, și s-a extins în peste 55 de țări anul acesta. Campania oferă oportunitate persoanelor în vârstă să se întrunească cu reprezentanții Guvernului și factori de decizie, pentru a discuta cele mai stringente probleme cu care se confruntă.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente