Compania Sălcuța a câștigat Marele Premiu în domeniul vitivinicol pentru 2018

15072753706455
Foto: unimedia.info

Marele Premiu în domeniul vitivinicol pentru 2018 va fi acordat companiei Sălcuța. O decizie în acest sens urmează să fie aprobată la ședința de mâine a Cabinetului de Miniștri, scrie finewine.md.

Distincția — înmânată tradițional de Ziua Vinului — va fi oferită companiei Sălcuța „pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern.

Întreprinderea, creată în anul 1995 în baza vechii fabrici de vinuri din satul Sălcuţa, deține 250 de hectare de viță de vie. Este amplasată în sud-estul ţării, în satul Sălcuţa, raionul Căuşeni, membru al Asociaţiei Vitivinicole a Regiunii Geografice Delimitate „Ştefan-Vodă”.

În acest an, compania a suferit o pierdere irecuperabilă — în august 2018 a decedat, la vârsta de 67 de ani, fondatul Eugen Pîslaru, care a fost unul din marii reformatori ai sectorului viti-vinicol, dar și semnatar al Declarației de Independență a Moldova.

Marele Premiu este o distincţie reprezentată de o statuetă, care se înmînează, anual, companiei învingătoare a concursului, în cadrul sărătorii „Ziua Naţională a Vinului”. Distincţia nu este însoţită de vreun premiu bănesc. Anul trecut, premiul a fost acordat Combinatului Cricova.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente