Reușitele și viitorul fetelor în tehnologii. Care este agenda celui de al 4-lea Forum Anual GirlsGoIT

DizJUpdWkAAb9Eo

Echipa GirlsGoIT celebrează reușitele și viitorul fetelor în tehnologii în cadrul celui de-al 4-lea Forum Anual. Programul GirlsGoIT a ghidat peste 2000 fete cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 ani.

Eveniment care va avea loc pe 16 noiembrie, în cadrul Radisson Blu Hotel Chișinău. Forumul are ca scop să adune comunitatea de fete și împărtășirea istoriilor de succes ale ambasadoarelor care au ales educație, antreprenoriat și carieră în tehnologii cu participantele la eveniment.

Vezi mai jos agenda forumului:

# Domeniul Angajare și Stagii de Practică
Cunoaște ambasadoarele STEM care au obținut un stagiu de practică în cadrul a 3 companii IT: MoldData, Ellation, Amigo – oportunitate care le oferă o experiență de lucru în domeniu fiind eleve la liceu sau studente.
# Domeniul Educație
Cunoaște fetele care au participat în cadrul taberei de vară GirlsGoIT 2018 la secțiunile de dezvoltare web, robotică, imprimare 3D și electronică. În rezultat, tinerele au dezvoltat o aplicație web – „Notes” și un model al unui oraș inteligent, oraș al viitorului.
# Află experiența trainerilor și mentorilor GirlsGoIT, care ghidează participantele pas cu pas pentru a acumula noi cunoștințe în IT.
# Domeniul Antreprenoriat
Cunoaște fetele care au participat la EdTech Hackathon organizat de CIVITTA și Garage48 în parteneriat cu GirlsGoIT. Ele au dezvoltat ,,QuizCoin App”, o aplicație bazată pe educație pentru ca tinerii să învețe mai ușor și repede materialul predat, iar „YouShallPass App”, o altă aplicație care îi ajută să învețe mai ușor matematica.
# Celebrarea reușitelor programului GirlsGoIT alături de partenerii programului – Guvernul Republicii Moldova, agenții și organizații, ambasade și parteneri de ezvoltare, companii de IT, agenții media care au susținut programul în dezvoltarea sa.
# Prezentarea Planului Național 2019-2020, al cărui scop este să le ofere fetelor acces în tehnologii.

Fetele  care doresc să se înregistrezi o pot face AICI.

Mai multe informații despre proiect vezi pe pagina GirlsGoIT.

Al 4-lea Forum Anual GirlsGoIT este organizat împreună cu Guvernul Republicii Moldova, susținut de Ministerul Muncii, Protecției Sociale, Sănătății și Protecției Consumatorului al Austriei și Ellation Moldova. GirlsGoIT este un program implementat de către TEKEDU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente