În luna septembrie au fost confirmate alte 17 cazuri de rujeolă. Pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu

images_cms-image-000051828

În luna septembrie au fost înregistrate și confirmate alte 17 noi cazuri de rujeolă. Pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei și este asigurată supravegherea epidemiologică în regim de 24 de ore.

În perioada 01 ianuarie – 24 septembrie 2018, au fost înregistrate 293 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, când au fost înregistrate 239 cazuri confirmate.

În luna septembrie au fost înregistrate 17 cazuri de rujeolă. Ultima îmbolnăvire cu rujeolă a fost înregistrată în satul Copceac, raionul Ceadîr – Lunga, la data de 23 septembrie. În rezultatul anchetării epidemiologice s-a constatat că în acest focar au fost înregistrate în total 6 cazuri de îmbolnăvire. Toți copiii bolnavi nu sunt vaccinați și nu frecventează instituțiile de învățământ.

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă și solicită tuturor părinților care observă semne de boală la copii să se adreseze imediat la medicul de familie. Rujeola este o boală periculoasă și contagioasă, un bolnav poate infecta 18 persoane. Fiecare persoană poartă responsabilitate față de cei care îi înconjoară.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente