(video) „Impresia mea finală despre Moldova este una pozitivă”. James Pettit despre plecarea sa din țară într-un mesaj de rămas bun

sss

„Dragi prieteni! În curând eu plec din țară. Îmi amintesc clipa când am ajuns în Moldova. Eram foarte entuziasmat.” Așa își începe mesajul de adio unul dintre cei mai memorabili ambasadori străini, James Petit. 

În acest mesaj emoționant Excelența Sa își amintește despre experiențele pe care le-a avut în calitate de ambasador al SUA în Moldova. Povestește cum a studiat limba română, el spune că îi place foarte mult această limbă. „Pentru mine a fost o realizare importantă pentru a demonstra respectul pe care-l am pentru poporul moldovean.

James Petit se străduie practic la orice eveniment public să vorbească (fără foaie) în limba română, fapt pentru care este foarte mult respectat de oamenii din Republica Moldova.

„Impresia mea finală despre Moldova este una pozitivă și sper că am contribuit cu ceva la dezvoltarea acestei țări”.

James Pettit a fost numit în funcție de ambasador al SUA în Republica Moldova pe data de 22 mai 2014.

James D. Pettit s-a născut și a crescut în statul Iowa. Tatăl său a fost preot protestant. În 1978, viitorul diplomat a absolvit Universitatea din Iowa specializându-se în studiile internaționale și Rusia.  Diplomatul american vorbește limbile spaniolă, germană și chineza mandarină. Este căsătorit şi are două fiice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente