(doc) Care sunt motivele pentru care primul skatepark din Chișinău s-ar putea închide. Acuzațiile pe care le aduce ARTICO tinerilor skatebordiști

fdd-1-920×517-1

Primul skatepark din Chișinău, totuși, va fi demontat. Acest lucru reiese din comunicatul emis de Centru Republican pentru Copii și Tineret ARTICO. Motivul pentru care administrația Centrului a inițiat procesul de demontare a pistelor este că sportivii, care practică skatebordingului și brakadance, au comis un șir de încălcări și contravenții constatate de către poliție, Pretura sectorului Buiucani, Primăria mun. Chişinău.

În această ordine de idei, în adresa Asociației Obștești „Skatebording” a fost intentate două procese contravenționale:

1. Contravenţia în baza art. 181 încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale, din Codul Contravenţional al Republicii Moldova;

2. Contravenţia în baza art. 357 Tulburarea liniştii, din Codul Contravenţional al Republicii Moldova.

„De când a început practicarea acestui sport organizat de A.O.C.S. „Skatebording”, în adresa Inspectoratului de Poliţie Buiucani au parvenit mai multe reclamaţii din partea agenţilor economici, instituţiilor de stat ce îşi desfăşoară activitatea în vecinătate, pe faptul că, organizatorii şi tinerii nu respectă curăţenia lăsând în urma lor mizerie, încalcă ordinea publică şi liniştea pe timpul nopţii, deteriorează pavajul, aruncă cu pietre în automobile din clădirile devastate, consumă băuturi alcoolice şi substanţe interzise, iar organizatorii practică activitate de întreprinzător fără de a dispune de autorizaţie pentru comercializarea băuturilor răcoritoare şi bere din frigider”, este specificat în răspunsul administrației ARTICO.

Mai mult, se spune că „în rezultatul verificărilor efectuate la faţa locului cele reclamate şi-au găsit confirmarea, unde de fiecare dată au fost depistaţi tineri, minori care fumau ţigări, consumau băuturi spirtoase, în lipsa amenajării unei toalete din partea organizatorilor, îşi satisfăceau necesităţile fiziologice în clădirile devastate sau în preajma pistei amenajate, aprindeau ruguri pe timpul nopţii. La fel, s-a stabilit că, majoritate tinerilor ce practică acest sportul sunt minori, care fiind fără supraveghere în orice timp pot deveni victime unor violențe sau alte acţiuni ilegale din partea persoanelor ce fac abuz de alcool și substanţe interzise…. ”

Luând în considerare cele expuse mai sus, Inspectoratul de Poliţie Buiucani a Direcţiei de Poliţie a solicitat AOCS „Skatebording” să demonteze pista și să interzică practicarea sportului în orele nocturne şi respectarea tuturor cerinţelor prevăzute de legislaţia Republicii Moldova în asigurarea ordinii publice şi securitatea cetăţenilor.”

Vă amintim că săptămâna trecută, reprezentantul AO „Skatebording”, Alexandru Lupașcu, a adresat o scrisoare către Centrul ARTICO în care solicită administrației să găsească o cale optimă întru soluționarea problemei apărute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente