Cum poți să-ți dezvolți propriul startup și să câștigi o călătorie la cea mai mare conferință de startupuri din Europa? Vino la Founder Institute Chișinău 2018

o

Dreamups Innovation Campus a lansat cea de a treia ediție Founder Institute Chișinău – un program conceput pentru a vă ajuta să construiți o companie semnificativă și durabilă, oferindu-vă un curriculum structurat, feedback de la experți, și o rețea globală de mentori și investitori.

Ce este Founder Institute?

Founder Institute este cel mai mare program de lansare a startupurilor din lume creat în Silicon Valley. Acest program este prezent în peste 180 de orașe și peste 60 de țări. Graţie  programului, participanții acestuia au lansat până acum peste 3 300 de companii, ce au creat în total peste 15 000 joburi. La Chișinău, acest program a fost lansat în 2016 și au fost implementate cu succes doua ediții, în 2016 și 2017.

Costurile de participare în program

În Silicon Valley acest program costă 2500$. În Republica Moldova, costurile au fost diminuate semnificativ. Dacă aplici până pe data de 04 Octombrie 2018, prețul de participare îl va constitui 250$. După data de 04 Octombrie, costul de participare în program va fi de 300$.

Ce o să obții, dacă alegi să participi?

  • O să înveți de la cei mai buni mentori, antreprenori, experți

Pilonul de bază al Founder Institute este rețeaua vastă de mentori. Mentorii locali și internaționali cu experiență în antreprenoriat și startupuri te vor ghida pe parcursul a 12 sesiuni săptămânale de instruire. Mentorii asistă participanții în program prin împărtășirea experienței lor, furnizând feedback și critici sincere. Puteți face cunoștință cu mentorii programului Founder Institute Chișinău, AICI.

  • O să faci parte dintr-un program prestigios de dezvoltare a afacerilor globale

Succesul mare al absolvenților acestui program, combinat cu complexitatea programului și credibilitatea mentorilor, transformă etapa de absolvire a Founder Institute Chișinău o realizare prestigioasă. Absolvind programul ai mai mare credibilitatea din partea investitorilor, poți recepționa oferte de parteneriat, găsi mai ușor cofondatori, pentru ca într-un final să-ți construiești o afacere solidă.

 

De ce să te înscrii la Founder Institute Chișinău

  • Pentru că vei avea șansa să mergi într-o vizită la cea mai mare conferință de startups din Europa;
  • Pentru că absolvind programul cu succes, vei avea posibilitatea să ridici investiții intre 20.000 si 200.000 dolari.
  • Pentru că o să poți identifica dacă ideea ta este viabilă și dacă tu ești pregătit să construiești un startup;
  • Pentru că o să te poți conecta la o rețea de mentori și experți în diverse domenii din toată lumea;
  • Pentru că o să-ți dezvolți abilitățile antreprenoriale și de execuție;

Cât de complicat este programul

 

Cu siguranță, absolvirea Founder Institute este o provocare, din câteva motive:

  • Aproximativ 30% dintre solicitanți sunt acceptați în program;
  • Mai puțin de 40% din Fondatorii acceptași reușesc și ajung să absolvească programul;
  • Programul te ține sub presiune timp de trei luni jumate, perioadă supranumită și „Simularea Realității”;
  • Este un test foarte bun care-ți poate demonstra dacă ești într-adevăr capabil să gestionezi un startup în lumea reală.
  • De fiecare dată, fondatorii înscriși în program trebuie să atingă noi performanțe, altfel riscă sa fie excluși din program.

Motivele din care unii dintre fondatori nu reușesc să absolvească programul sunt diferite. În schimb, participanții excluși din program au posibilitatea să se înscrie gratis pentru a doua oară în următorul semestru. Însă dacă, după prima săptămâna de program, participantul decide că vrea să părăsească programul, banii vor fi rambursați.

Care este cel mai fain lucru în legătură cu programul

  • Programul este structurat și bine organizat. Este un program de accelerare pe care îl poți aplica pe startupul curent, dar și pentru a testa ideile noi;
  • Ai la dispoziție resurse grozave pentru fiecare temă pentru acasă din cadrul programului (discuții înregistrate anterior, lectură, template-uri) din semestrele Founder Institute din toată lumea.
  • Ai acces la o rețea incredibilă de mentori, pe care o poți accesa chiar din prima zi a programului.
  • Absolvenții după program formează o comunitate puternică de tip peer-suport. Acest lucru este important, mai ales, după absolvirea programului, pentru că așa îți menții motivația și entuziasmul viu.

 Cum te înscrii

Foarte simplu. Procesul de aplicare este compus din două etape. Prima este completare formularului de aplicare, iar cea de-a doua presupune susținerea unui test care îți va testa abilitățile antreprenoriale. Click AICI pentru a completa formularul de aplicare. Pentru mai multe detalii despre program, contactează echipa Dreamups.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente