„Eu nu voi accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare”. Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire a noilor miniștri

collage-filip-dodon-e1492802412660

Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, afiliat PSRM, că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri. În scurt timp, prim-ministrul Pavel Filip l-a numit „populist” și că acesta din nou încalcă Constituția.

Povestea dintre acești doi a continuat și astăzi dimineața. când președintele i-a răspuns lui Filip  că „Populism este atunci când îți amintești de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. Iar încălcarea Constituției este atunci când uzurpezi puterea și transformi Curtea Constituțională în filială de partid.

„Domnul Prim-Ministru Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și apoi încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți. Aceasta e o problemă cronică a guvernărilor eurounioniste și premierul nu trebuie să dea vina pe Președinție pentru eșecurile și politica de cadre proastă a Executivului.

Eu nu voi accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare, care folosește instituțiile puterii ca instrument de presiune. Nu-mi schimb opinia odată luată și nu voi ceda presiunilor.

Nu a rămas mult timp și lucrurile în această țară se vor schimba cardinal, după alegeri. Până atunci, încercarea eurounioniștilor de a guverna și de a schimonosi democrația continuă”, a conchis Dodon.

Vă amintim că Igor Dodon a semnat ieri decretul cu privire la demiterea din funcția de ministru al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și Svetlana Cebotar, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. În locul lor ar trebui să fie numiți Nicolae Ciubuc și Silvia Radu consecutiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente