Elon Musk a anunțat cine va fi primul turist pe Lună. Este un miliardar și deține un magazin online de îmbrăcăminte

646×404

În februarie 2017, Elon Musk anunţa planurile companiei sale de a trimite un om în „excursie” în jurul Lunii, în scop turistic. Acesta avea să urce la bordul rachetei Falcon Heavy, cea testată de antreprenor în februarie 2018, însă planurile s-au schimbat puţin. Noua dată de lansare şi numele primului pasager au fost dezvăluite în cadrul unei conferinţe.

Yusaku Maezawa ar putea deveni primul turist în spaţiu, graţie lui Elon Musk, care îl va „lansa” pe japonez în jurul satelitului natural al Pământulu. Suma de bani, care a fost achitată deja, nu a fost însă dezvăluită.

Miliardarul deţine cel mai mare magazin online de îmbrăcăminte din Japonia, Zozotown, şi a achiziţionat toate locurile de la bordul navei BFR, cea care îl va transporta către Lună. Maezawa a declarat că vrea să fie însoţit de mai mulţi artişti în aventura sa, pentru a-i impulsiona pe aceştia să creeze obiecte de artă inspirate din excursia pe care o vor face.

Japonezul pune la bătaie între şase şi opt locuri pentru aceştia, el sperând că i se va alătura chiar şi Elon Musk în acest demers, însuşi dezvoltatorul rachetei care îi va purta către Lună. Yusaku Maezawa este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Japonia, averea sa estimată fiind de aproximativ 2,9 miliarde de dolari, notează adevărul.ro.

El se autodefineşte ca fiind artist şi a declarat că speră să inspire la rândul lui alţi oameni să îşi depăşească limitele, notează The Verge. Racheta BFR (Big Falcon Rocket), cea care îl va duce pe Maezawa în jurul Lunii, este încă în stadiul de dezovoltare, excursia urmând să aibă loc în anul 2023, după cum a declarat şi Elon Musk în cadrul aceleiaşi conferinţe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente