(doc) „Timp de 1 an și 9 luni de mandat am demis deja 17 miniștri”. Igor Dodon a semnat decretele de demisie ale miniștrilor Cebotari și Volconovici

42197949_2102261506681399_3958120759095721984_n

În această dimineață, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretele de demisie ale miniștrilor Svetlana Cebotari și Liviu Volconovici. Aceștia urmează să fie înlocuiți cu Nicolae Ciubuc și Silvia Radu.

Igor Dodon s-a lăudat că „pe parcursul a 1 an și 9 luni de mandat am demis deja 17 miniștri din cadrul actualului Guvern”. Însă practica a arătat că inițiativele președintelui nu au fost susținute în Parlament, iar decretele de demisie semnate de el reprezintă doar o formalitate birocratică.

Vă amintim că toate remanierile guvernamentale din această perioadă au fost inițiate de către Partidul Democrat și nu de Igor Dodon. Ieri, PDM a declarat că doi miniștri vor pleca din Guvern în urma unor „evaluări profesionale de către cetățeni și Prim-ministrul Pavel Filip”. Prin urmare, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în locul lui Liviu Volconovici va veni Nicolae Ciubuc, directorul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură. La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va veni în funcție Silvia Radu, fostul primar interimar al capitalei și fost director al companiei Gas Natural Fenosa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente