Noi reguli de import a mijloacelor de transport pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Ce schimbări vor fi introduse

galerie-foto-made-in-moldova-masina-avai-lansata-pentru-un-tanar-cu-dizabilitati-locomotorii-46328

Persoanele cu dizabilități locomotorii din Republica Moldova vor avea dreptul să importe un mijloc de transport, o dată la șapte ani, fără achitarea taxelor fiscale și vamale. În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilități locomotorii.

Decizia a fost luată astăzi de grupul de lucru instituit la indicația prim-ministrului Pavel Filip, în urma mai multor sesizări din partea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, transmite ziarulnational.md.

În prezent facilități la importul automobilelor au doar persoanele cu dizabilități locomotorii severe, dacă mijlocul de transport este acordat cu titlu gratuit (donaţie) și reutilat corespunzător. Urmează a fi creat și un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităților persoanelor cu nevoi speciale.

Agenției Naționale de Transport Auto va obliga companiile de taxi să aibă în dotare mașini adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. La fel vor fi intensificate și acțiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale.

Actualmente, la intrările în Casa Guvernului, din străzile Pușkin și Bodoni, au loc lucrări de instalare a ascensoarelor speciale pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Acestea urmează să fie date în folosință în luna septembrie curent.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente