(video) „Am plecat de la Dodon și Plahotniuc și am cerut azil politic în Belgia”. Activistul John Onoje povestește de ce a părăsit Moldova

sl

Emigrantul din Sierra Leone, John Onoje, a trebuit să aștepte mai mult de 10 ani cetățenia moldovenească, pentru ca anul trecut să părăsească țara și să ceară azil politic în Belgia. În prezent, activistul așteaptă răspuns oficial de la autoritățile din Bruxelles pentru a-i fi stabilit vreun statut oficial în noua țara . 

Din păcate, John Onoje nu a putut beneficia de o viață liniștită în noua sa patrie, în Moldova. Aici el a fost persecutat și discriminat pe criteriul de rasă. În același timp, bărbatul era implicat în politică. Milita pentru Unirea cu România. Era susținătorul Partidului Național Liberal.

Are în plan să-și găsească de lucru, să întemeieze o familie măcar acolo, că în Moldova nu mai vrea să revină, iar în Siera Leone n-are bani să mai meargă.

John Onoje a venit la Chișinău din Sierra Leone în 1999, pentru a scăpa de războiul civil din țara sa natală. După ce a trăit ca un refugiat pentru mai mult de un deceniu, el a dobãndit cetățenia Republicii Moldova pe 17 ianuarie 2011.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente