(video) Uraganul Florence se apropie de coasta de est a SUA. Specialiștii estimează ca viteza vântului va ajunge până la 155 km pe oră

646×404

Cel puţin 98.000 de locuinţe din Carolina de Nord, Virginia şi Carolina de Sud au rămas joi fără curent electric, din cauza uraganului Florence care se apropie de continent, încadrat de către meteorologi la categoria doi. Potrivit specialiștilor, viteza acestei stihii va ajunge până la 155km pe oră.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare de tornadă pentru mai multe zone din Carolina de Nord şi le-a transmis cetăţenilor care au decis să nu evacueze să rămână în case și subsoluri.

Aeroportul Charleston din Carolina de Sud a fost închis şi cel mai probabil nu va fi redeschis decât după acest weekend, au anunţat autorităţile.

Imaginile video surprinse de Staţia Spaţială Internaţională (SSI) arată modul în care uraganul Florence, care ar trebui să lovească cu forţă totală estul Statelor Unite săptămâna aceasta, este monstruos. Uraganul se pregăteşte să lovească coastele americane joi sau vineri şi fenomenul este impresionant.

Uraganul Florence este numit și „Uraganul monstru” sau „Furtuna perfectă”. Meteorologii avertizează că vor avea loc ploi torențiale extrem de periculoase. Acestyea vor dura zile în şir. Avertismentele au curs și din partea autorităţilor. Acestea se pregătesc pentru o desfășurare dramatică a evenimentelor în viitorul extrem de apropiat.

Saffir-Simpson este scara pe care se clasează cele mai mari uragane. Cel mai mare uragan clasat pe scara Saffir-Simpson a fost uraganul Sandy. Al doilea cel mai mare uragan a fost uraganul Mathew.

Imaginile au fost surprinse atunci când Florence traversa Atlanticul pe direcţia vest-nord-vest.

Fiţi prudenţi!”, a scris Donald Trump pe Twitter, joi dimineaţă.

Specialiștii americani au anunțat vânturi devastatoare care au generat miercuri în largul coastelor estice ale SUA valuri cu o înălțime de 25 de metri.

„Această furtună va fi devastatoare pentru Carolina de Nord”, a declarat Roy Cooper, guvernatorul acestui stat. „Nu putem să-l subestimăm”, chiar dacă vânturile au scăzut în intensitate, câmpurile lor s-au extins. „Inundaţiile masive vor avea efecte catastrofale”, a mai spus Cooper. În faţa acestor previziuni sumbre, autorităţile au făcut apel la cei recalcitranţi să evacueze zona. „În curând nu veţi mai putea părăsi aceste locuri”, a avertizat Brock Long, şeful Agenţiei federale pentru situaţii de urgenţă (Fema).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente