(video) Dovleci plăcintari și decorativi. Agricultorul, Vasile Spânu, povestește cum să crești un dovleac de 300 de kg

11987060_900463899990358_8120973818926727615_n

Festivalului etno-gastronomic Bostaniada revine cu cea de-a VII-a ediție. La fel cum și la celelalte ediții oaspeții festivalului vor avea parte de bucatele din dovleac, cele mai cunoscute bucate tradiționale, meșteșugăritul, arta populară, expoziții, muzică și multă distracție.

Cea mai mare atracție a festivalului sunt expozițiile de bostani și concursul Cel mai mare dovleac. De asemenea, festivalul va fi un loc unde turiștii străini vor face cunoștință cu gastronomia și băuturile tradiționale, vinul nou și folclorul moldovenesc, iar cetățenii Republicii Moldova își vor aminti gustul copilăriei prin plăcintele cu bostan, sucurile de casă și vinul tulburel.

Agricultorul, Vasile Spânu este unul din cei mai importanți producători de dovleci din Republica Moldova. Vezi mai jos câte feluri de dovleac are acesta și cum se crește un dovleac de 300 de kg.

Biletele la festival pot fi cumpărate AICI. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul este organizat sub egida Proiectului „Discover the routes of life”. Partenerii strategici ai festivalului sunt Ambasada Suediei în Republica Moldova și Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova implementat de către Chemonics International. Partener general al evenimentului este Consiliul Raional Criuleni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente