Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt se va transforma pentru câteva ore într-o bibliotecă modernă. Participanții evenimentului „Biblioteca Altfel e Biblioteca MEA” vor putea să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară.

Pe data de 23 septembrie, între orele 11.00-13.00, vizitatorii evenimentului vor avea posibilitatea să participe la activități demonstrative și masterclass-uri de robotică, coding, virtual reality, fabricare digitală, sport, teste de sănătate, activități educaționale, concursuri și ateliere de creație, prezentări și expoziții interactive, prin care vor descoperi o altfel de bibliotecă – modernă, atractivă și interactivă, care îi poate ajuta să:

# exceleze prin tehnologii (Aleea Biblioteca Tehnologiilor);
# READescopere plăcerea lecturii (Aleea Biblioteca Lecturii);
# învețe practicând (Aleea Biblioteca Studiului);
# creeze și exploreze (Aleea Biblioteca Jocului și a Creației);
# exerseze un mod sănătos de viață (Aleea Biblioteca Sportului și a Sănătății);
# se distreze în ritm de muzică și dans (Aleea Biblioteca Muzicii și Dansului).

Cei mai activi participanți se vor alege cu premii din partea organizatorilor.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Primăriei Municipiului Chișinău.

41589706_2014714918819102_3986385767072006144_n

Evenimentul se desfășoară în cadrul Campaniei naționale de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E Biblioteca MEA”, care vine să accentueze schimbările și inovațiile produse în ultimii ani în bibliotecile publice din țară și să promoveze noua Lege cu privire biblioteci.