Organizația Promolex îndeamnă Președinția dar și organizatorii și participanții la Congresul Mondial al Familiilor, care ar urma să aibă loc pe 14-16 septembrie să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură și violență. Apelul a fost făcut într-un comunicat de presă.

„Edițiile precedente ale congresului au demonstrat că acest eveniment promovează un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în ”tiparele” ”familiei tradiționale”. Promovează un discurs anti-avort și anti-divorț ce diminuează din independența femeii la libertatea alegerii, opiniei și vieții personale, precum și un discurs anti-lgbt și anti-orice relație de familie în afara căsătoriei”, se menționează în comunicatul ONG-ului.

Potrivit acestora, discursul care instigă la ură și discriminare este un instrument periculos de dezbinare și tensionare a societății.

„Familiile din Moldova au nevoie de servicii calitative în domeniul sănătății, de suport social, educație, trai decent, salarii bune, locuri de muncă bine plătite în țară. Cultivarea urii față de cei care nu corespund ”standardelor familiei tradiționale” nu poate în nici un fel soluționa aceste probleme”, mai menționează aceștia.

Promolex cheamă totodată în apel președinția și autoritățile publice să asigure pe perioada desfășurării Congresului Mondial al Familiilor o atmosferă pașnică. Totodată, ei îndeamnă participanții să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură, și îndeamnă mass-media să asigure o relatare echilibrată a evenimentului.

Congresul Mondial al Familiilor este organizat în acest an de Președinția Republicii Moldova. Ca organizatori apare și fundația primei doamne a Moldovei, Galina Dodon.