(foto, video) „Profesorii turci au avut o atitudine mai blândă, decât școala sovietică”. Un grup de susținători ai cetățenilor turci au protestat în fața Parlamentului

IMG_9145

Ieri, 6 septembrie, SIS-ul a efectuat o operațiune de expulzare a 6 cetățeni turci, colaboratori ai rețelei liceului moldo-turc „Orizont”. Aceștia sunt bănuiți ca ar fi atentat la securitatea națională. Acțiunea forțelor de ordine a fost criticată dur de societatea moldovenească. Astăzi, un grup de susținători format din elevi, profesori, părinți și soțiile celor expulzați au protestat în fața Parlamentului pentru a cere răspunsuri de la autorități.

Un fost elev al liceului spune că profesorii sunt foarte buni, cu suflet mare și consideră un neadevăr ceea ce se vorbește despre ei.

O mamă a unui fost elev a declarat același lucru despre profesorii de la liceul moldo-turc „Orizon”. Aceasta a spus că „profesorii sunt foarte buni și blânzi, ceea ce eu în școala sovietică mai puțin am văzut”.

Avocatul cetățenilor turci care au fost expulzați ilegal din Moldova a declarat că Moldova riscă să fie condamnată de către CtEDO pentru lucrul pe care la făcut ieri.

Mai multe detalii de la protestul de astăzi, puteți afla mai jos.

IMG_9118

IMG_9136

IMG_9145

IMG_9163

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente