(doc) Încă 100 de mii de euro de la Primăria Cluj-Napoca pentru amenajarea unui Teatru de vară în Ungheni

balon-2-1024×632

Primăria Municipiului Cluj Napoca va aloca 100.000 de euro pentru amenajarea unui Teatru de vară în Municipiul Ungheni. Banii sunt doar o parte a unui proiect mai larg, în sumă de 765.000 de euro, prin care Primăria Cluj-Napoca susține și finanțează reabilitarea Parcului Central din Ungheni.

În cadrul ședinței din 5 septembrie,  a Consiliului Municipal Cluj Napoca, consilierii locali au aprobat finanțarea de la bugetul local a Proiectului Teatru de vară, parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central din municipiul Ungheni din Republica Moldova în valoare de 466.972 lei, scrie Marin Bodrug pe blogul său.

Screenshot_2 jpg

Totodată, exact cu 1 an în urmă, în şedinţa Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca din 5 septembrie 2017, Primăria municipiului Cluj Napoca a mai alocat 100.000 de euro pentru construcția unui orăşel al copiilor în Parcul Central din Municipiul Ungheni – Micul Cluj.

La 23 august 2018, primarul municipiului Ungheni – dl Alexandru Ambros și dl Emil Boc, primar al munipiului Cluj au semnat acordul de finanțare a proiectului teatru de vară și împrejurimi, parte a proiectului de reabilitare a Parcului Central din orașul Ungheni.

În Referatul privind finanțarea de la bugetul local a subproiectului „Teatru de vară”, parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central, etapa III, din municipiul Ungheni, Republica Moldova, autorii proiectului de Hotărâre menționează:

În 2016, s-a votat aprobarea înțelegerii de cooperare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni. În 2017, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a finanțat subproiectul Orășelul copiilor din cadrul proiectului Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni care a constat în realizarea unui loc de joacă. La finalizarea implementării lucrărilor subproiectului, municipalitatea din Ungheni a realizat un film de prezentare a investiției, iar Orășelul copiilor a fost inaugurat la 1 iunie 2018 primind numele de Micul Cluj”.

Durata acordului de finanţare încheiat cu Primăria municipiului Ungheni este de 18 luni, până la 24 ianuarie 2019.

În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Cluj-Napoca a încheiat cu Primăria Ungheni o înţelegere de cooperare.

Pentru a oferi substanţă şi pragmatism relaţiei de colaborare dintre cele două oraşe s-a agreat că este necesară implicarea activă în proiecte comune, cu impact pentru cât mai mulţi cetăţeni. Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni este necesară în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de recreere, agrement şi protecţie a mediului înconjurător”, se arată în proiectul de hotărâre.

În documentul încheiat între cele două primării în anul 2016, cu privire la finanţarea proiectului Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni, suma solicitată de către autorităţile din Republica Moldova este de 765.000 de euro.

Cooperare între Municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj din România şi Municipiul Ungheni, Raionul Ungheni din Republica Moldova, a început la 16 noiembrie 2016, când a fost semnat, de către primarii celor doua oraşe, în Sala de Sticla a primăriei muncipiului Cluj-Napoca, Acordul de colaborare. Istoria colaborării dintre Administrațiile Publice Locale din Ungheni și Cluj, începe o dată cu crearea organizațiilor studențești ale tinerilor basarabeni în cadrul centrelor universitare din Cluj-Napoca.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente