(video) Trupa „The Wax Road” din Ungheni a luat locul I la cel mai vechi festival de muzică rock din România

The-Wax-Road-la-Posada-Rock-Festival-2018-636×352

Trupa de hard-rock „The Wax Road” a obținut încă un premiu. Băieții au luat primul loc la cel mai vechi festival de muzică rock din România, la Câmpulung.

Festivalul internațional Posada Rock Festival are loc în Câmpulung Muscel, prima capitală a Țării Românești.

Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, în perioada comunistă. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti, scrie Marin Bodrug pe blogul său.

facebook.com/iaroslav.cojocaru

De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formații ale rock-ului autohton, festivalul reușind, în același timp, să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.

În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formațiile rock din underground-ul românesc, dar, a devenit și un respectat festival internațional de rock, la Câmpulung Muscel concertând nume importante ale rock-ului mondial.

În acest an, festivalul Posada Rock s-a desfășoară pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în primul weekend din luna septembrie, fiind organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Juriul concursului din acest an al Festivalului Posada Rock, format din Lenți Chiriac, Alex Revenco, Andy Ionescu, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Denis Uţă și Bogdan Ștefan Trîmbaciu, a decis următorul palmares:

Alpha Q (Sibiu) – Marele Premiu (2.000 de euro) + Premiul “Underground Music” (pachet de promovare);

The Wax Road (Ungheni, R. Moldova) – Premiul I (1.000 de euro);

Divided By Perception (Cluj-Napoca) – Premiul al II-lea (500 de euro);

Machiavellian God (București) – Premiul al III-lea (200 de euro) + Premiul de popularitate „Zaharia Rădulică” (500 de euro).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente