Bulgaria este cea mai ieftină țară din Uniunea Europeană. Aici turistul poate beneficia de cele mai bune servicii și, totodată de calitate. Între timp, potrivit noilor date publicate de Eurostat, Danemarca este cea mai scumpă țară din UE.

Prețurile au fost evaluate în funcție de mărfuri, servicii, mâncare, educație, servicii medicale și hoteliere. Prin urmare, în 2017, prețurile din Bulgaria, reieșind din aceste date, sunt cele mai scăzute din UE. România se clasează pe locul 2, urmărită de Polonia, Ungaria și Lituania.

În lista celor mai scumpe state din UE găsim așa țări ca Danemarca, Luxemburg, Suedia, Irlanda, Finlanda și Marea Britanie.

De asemenea, Eurostat a arătat că restaurantele și hotelurile în Danemarca sunt la cele mai înalte prețuri din UE. În această listă mai putem include și alimente, timpul pentru agrement și activitățile culturale, transportul și echipamentele de uz casnic.

În același timp, Irlanda a avut cele mai mari prețuri pentru alcool și tutun; Luxemburg pentru locuințe, apă, electricitate și gaz; Grecia pentru comunicații; Suedia pentru îmbrăcăminte și încălțăminte.

O comparație cu alte date disponibile a arătat că prețurile pentru bunurile și serviciile de consum sunt, în general, corelate cu salariile.

Luxemburgul a avut cel mai ridicat salariu lunar mediu lunar în UE la aproape 2.000 de euro – în timp ce Bulgaria și România au avut cel mai mic salariu.