16 persoane vor fi instruite de traineri pentru ca să poată dezvolta idei de afaceri în diverse domenii

DSC_0796

16 persoane vor fi instruite de traineri pentru ca să poată dezvolta idei de afaceri în domenii precum: agroturismul, servicii sociale, educație și formare, alimentație publică. Cursurile fac parte din cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților antreprenoriale ale diasporei Republicii Moldova”.

A fost dat start cursului de formare privind modelele antreprenoriale și de afaceri sociale desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților antreprenoriale ale diasporei Republicii Moldova” (D.O.M.D.E.), finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Mobility Partnership Facility și co-finanțat de Ministerul Muncii și Politicilor Sociale al Republicii Italiene – Direcția Generală pentru Politici de Imigrare și Integrare. Evenimentul se desfășoară în colaborare cu Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat.

La ceremonia de deschidere au participat: E.S. Valeria Biagiotti, Ambasadoare a Republicii Italia în Republica Moldova, Ghenadie Slobodeniuc, șef adjunct al Biroului relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, Sergiu Porcescu, consultant național D.O.M.D.E., Massimo Chieregato, trainer de la Agenția Veneto Lavoro și Ludmila Stihi, trainer, BRD.

La eveniment vor veni reprezentanți ai autorităților publice, organizațiilor internaționale și proiectelor de suport a antreprenoriatului, precum: Agenția Servicii Publice, Serviciul Fiscal de Stat, Camera de Comerț și Industrie, PNUD, Proiectul MiDL, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

În cadrul proiectului, va avea loc o vizită de studiu în nord-estul Italiei la întreprinderi relevante în domeniul antreprenoriatului social, cât și prezentarea celor mai relevante idei de afaceri în rândurile potențialilor investitori și  parteneri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente