Un sat din Republica Moldova se va înfrăți cu un oraș din România. Ambele au aceeași denumire

foto-fest-768×432

„Intenționez ca la sfârșitul lunii să supun atenției Consiliului Local actele de înfrățire oficială între orașul Costești și localitatea Costești din Republica Moldova, ca un semn pentru viitor. Am vorbit cu mai mulți oameni din Republica Moldova, dar costeștenii îmi sunt cei mai dragi și am înțeles că majoritatea de acolo doresc unirea cu patria mamă”, a declarat primarul orașului Costești din Argeș, România, Ion Baicea.

Potrivit primarului satului Costești, raionul Ialoveni, Natalia Petrea, în consiliul local al localității a fost deja aprobat acordul de colaborare.

„E vorba de o relație care a fost însăilată cu 20 de ani înainte, în 1998, de autoritățile publice și instituțiile publice de atunci. Îi mulțumesc domnului primar pentru invitație și iată că astăzi se scrie o pagină mai activă de istorie între localitățile noastre”, a punctat Natalia Petrea.

Menționăm că denumirea Costești este printre cele mai populare printre localitățile din România și Republica Moldova. Astfel, în Republica Moldova sunt 3 astfel de toponime (raionul Rîșcani, Ialoveni și Hîncești”. În România găsim cel puțin 15 localități cu numele Costești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente