Google adaugă o nouă funcție serviciului Gmail. Utilizatorii vor avea posibilitatea să trimită mesaje care se vor autodistruge sau să șteargă mesajele care încă nu au fost citit de destinatar.

Opțiunea, Confidenţial Mode va permite utilizatorilor să aleagă o durată de timp după care mesajul trimis să fie şters automat din inbox-ul destinatarului, sau folosi opţiunea Revocare pentru şterge oricând mesajul încă necitit, scrie go4it.ro.

Utilizatorii Gmail pot seta o parolă care să fie cerută destinatarului atunci când se încearcă accesarea mesajului. Parola poate fi trimisă separat prin mesaje SMS, sau comunicată destinatarului prin alte mijloace.

Pentru asigurarea confidenţialităţii, mesajele trimise nu pot fi printate sau redirecţionate unei alte adrese email de către persoana căreia i-au fost adresate. Desigur, pentru ca toate facilităţile de securitate să fie disponibile este necesar ca persoana adresată să folosească tot un cont Gmail.

gmail-confidential

Pentru a compune un mesaje folosind modul confidenţial este de ajuns să bifăm opţiuneas Confidenţial Mode din aplicaţia Gmail pentru mobil, folosind butonul vizibil în colţul dreapta-sus a ecranului. Tot la fel procedăm şi din interfaţa pentru web browser a serviciului Gmail, numai că butonul Confidenţial se află la partea de jos, în dreapta butonului Trimite.