Le poți confunda cu cerul. Cunoaște orașele colorate în albastru împreună cu Avigo

orasul-albastru

Vara încă nu s-a sfârșit. Acest lucru ne duce la un singur gând: mai este timp de aventuri și impresii noi, în special, dacă clima destinațiilor este favorabilă pe tot parcursul anului. Orașele colorate în albastru din toată lumea au trezit întotdeauna curiozitatea turiștilor, fiind pline de farmec și mister. Avigo este compania ce îți oferă bilete de avion ieftine în Moldova pentru a ajunge la aceste destinații.

Aflate în 3 părți diferite ale globului pământesc, orașele de culoarea cerului sunt perfecte pentru o escapadă de weekend sau de o săptămână, fiind pline de locuri ascunse și unice.

Juzcar – orașul Smurfilor, Spania

juzcar-spania-destinatie-pentru-zbor-cu-avionul

Primul din lista noastră este cel mai european dintre cele 3, satul Smurfilor. Orașul a ajuns albastru câțiva ani în urmă, când toate clădirile din oraș au fost pictate în albastru pentru premiera mondială a filmului The Smurphs. Astfel, dacă găsiți clădiri pictate în albastru, cu smurfi și personaje din filme, să știți că ați ajuns la destinație. Orașul este popular, de asemenea, datorită munților săi și a florii și faunei sălbatice. O drumeție în munți sau o excursie de weekend prin relieful impresionant nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Chefchaouen – orașul cerului din Maroc

maroc-destinatie-pentru-zbor-cu-avionul

Nu departe, la Nordul Marocului, se află orașul care a devenit una din cele mai preferate atracții turistice din lume, orașul albastru Chefchaouen.

În acest oraș găsești toate varietățile culorii albastre, pe porți, pe uși, pe ferestre, pe prag, pe scări, pe acoperiș. Albastru este culoarea orașului Chefchaouen încă din anii 30 ai secolului trecut, când un grup de refugiați evrei au colorat orașul marocan pentru a se proteja de insecte, dar și pentru că culoarea albastră are o puternică semnificație religioasă.

Orașul reprezintă un amestec puternic dintre cultura orientală și atmosfera mediteraneană.

Orașul deține multe atracții turistice, cetăți, dar și munții Rif care pot fi admirați din localitate. Pentru a menține culoarea, localnicii au un ritual special, pe care îl repetă în fiecare primăvară, acela de a împrospăta culoarea albastră, făcându-l și mai proaspăt și atractiv.

Jodhpur – orașul ce prezintă albastrul oriental al Indiei

jodhpur-india-zboruri-cu-avionul

Fosta capitală a regatului Marwar și al doilea oraș al statului Rajashan din India, Jodhpur este, de asemenea,  supranumit „orașul albastru”.  În Nordul Indiei găsești multiple orașe ce au specifice o anumită culoare, roz, alb, albastru. În acest oraș poți vedea cum cu gratitudine se împletește cultura indiană și impresionantul albastru. Jodhpur atrage nu doar prin peisaje, dar și prin arhitectura impresionantă. Spectaculoasa citadelă Meherangarh este prima în top și  reprezintă o clădire impunătoare, cea mai impresionantă cetate din India, cocoțată pe un pinten de munte în mijlocul orașului. Aici s-a aflat reședința maharajahilor de Jodhpur. Diversele muzee, palate, ghicitorii stradali, cafenelele cu mâncare tradițională și apusul în această atmosferă albastră, îți vor crea seara perfectă.

Orașele albastre sunt ideale pentru o vacanță, cu adevărat, memorabilă. Vă puteți bucura de culoarea vibrantă, de munți, de arhitectura clădirilor, a străzilor și pur și simplu, de atmosfera magică a culturii mediteraneene, indiene sau spaniole.

Iar dacă aveți nevoie de un zbor la fel de plăcut și confortabil, Avigo vă stă la dispoziție și vă oferă cele mai bune condiții și bilete ieftine de avion.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente