Campioana Supercupei Europei, Atletico Madrid, a primit o amendă de 52.000 de franci

867515396.0
Foto: Into the Calderon

Campioana Supercupei Europei, Atletico Madrid, a primit o amendă de 52.000 de franci elveţieni (45.900 euro) din partea Comisiei de Disciplină a Federaţiei Internaţionale de Fotbal. Atletico Madrid a primit amendă pentru „încălcarea regulamentului privind statutul şi transferurile de jucători”.

Atletico Madrid, câştigătoarea ediţiei trecute a Europa League, a fost sancţionată pentru că nu a respectat regula privind deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi (TPO) şi pentru că a introdus „informaţii incorecte” în sistemul de regularizare a transferurilor internaţionale (ITMS), transmite digisport.ro.

FIFA a sancţionat, de asemenea, mai multe cluburi, între care două din Qatar, pentru restanţe financiare faţă de jucători.

Astfel, Qatar Sport Club a primit o amendă de 30.000 de franci (26.400 euro) şi un termen de 90 de zile pentru a rezolva problema sumelor datorate. Dacă nu va respecta acest termen, clubul va fi penalizat cu şase puncte şi va primi o interdicţie de transferuri pentru patru perioade de mercato.

Un alt club din Qatar, Al-Shamal, a fost condamnat la plata unei amenzi de 15.000 de franci şi riscă o retragere de şase puncte dacă nu îşi va regla datoriile în 30 de zile.

Clubul Shabab Al Ahli din Emiratele Arabe Unite, a fost amendat la rândul său cu 30.000 de franci, primind un termen de 90 de zile pentru a achita salariile restante.

De asemenea, FIFA a amendat cu 10.000 de franci clubul iranian Saba Qom, care riscă o retragere de puncte dacă nu va rezolva problema plăţii restanţelor în 30 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente