În acest weekend, la Chișinău va avea loc un bucluc pozitiv. Vino să înveți cum să acționezi nonviolent

38779949_1874098995989249_7526812959402622976_n

În cadrul protestului permanent Occuppy Guguță, pe 18 și 19 august, la Chișinău se va desfășura un seminar pe acțiune nonviolentă. Acesta este adresat celor cаre sunt preocupați de procesele socio-politice din țară și sunt indignați de evoluția lucrurilor din ultima perioadă.

Participanții la seminar vor avea ocazia să afle mai multe despre strategiile și tacticile de acțiune nonviolentă, abilitățile și forța de acțiune a oamenilor de rând asupra adversarilor aflați în poziții de putere și despre posibilele consecințe planificate și neprevăzute. De asemena, vor afla despre modul în care structurile și practicile politice și sociale consolidate se pot schimba sub presiunea mișcărilor nonviolente organizate și despre impactul pe termen lung al acestora asupra instituțiilor, societăților și națiunilor.

Tot în timpul seminarului, participanții vor concepe și planifica acțiuni nonviolente, iar la finalul acestuia vor fi încurajați să le implementeze în comunitățile lor.

Obiectivele principale ale cursului sunt:

  • Introducerea conceptelor și ideilor principale despre acțiune nonviolentă
  • Discutarea unor studii de caz privind campaniile și mișcările nonviolente
  • Reflectarea asupra eficacității nonviolenței și puterii sale de a depăși condiții nefavorabile
  • Oferirea unei platforme de interacțiune între participanți și învățare de la egal la egal
  • Constituirea unui mediu interactiv și structurat de învățare pentru participanți, pentru a consolida echipa, a mări numărul entuziaștilor și a face brainstorming de tactici și metode.

Trainerii atelierului sunt:

Kira Kreyderman – psiholog, formator în domeniul educației civice și al dialogului intercultural. Formator de Teatru al Oprimaților și de Teatru Forum din 2007. Unul dintre inițiatorii proiectului Joker Tsunami și Teatrul pentru Dialog în Ucraina. Co-autor al expoziției „Împreună” din 2011. Co-autor al manualelor metodice „Memory Walk” (2014) și „Polyculturika” (2010). Lucrează la crearea de conținut pentru videouri educaționale cu grupuri de formare în Moldova și Ucraina, bazate pe Free2Create (dileme video despre drepturile omului și nediscriminare) și Memory Walk (cercetare video prin locuri memorabile în spațiul urban).

Andrei Trubceac – coordonator de programe în domeniul cooperării pentru dezvoltare, formator/facilitator în domeniul păcii și transformării conflictelor. Andrei este pasionat de geopolitică, mișcări anti-sistemice și reziliență și sustenabilitate.

Participanți pot fi persoane care lucrează, studiază sau sunt interesate de asigurarea și respectarea drepturilor democratice, inițiativele de responsabilizare și de combatere a corupției, autodeterminare, drepturile grupurilor dezavantajate, drepturile femeilor, drepturile la muncă, protecția mediului ambiant, pacea și siguranța comunității.

Pentru ca experiența de învățare să fie cu adevărat valoroasă, organizatorii recomandă tuturor celor care intenționează să participe să fie prezenți la ambele zile de atelier.

Formularul de înscriere poate fi accesat AICI. Cheltuielile de transport pentru participanții din afara Chișinăului se vor deconta în baza biletelor de călătorie. Participarea la eveniment este gratuită.

Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului „Peace and Conflict Consultant” coordonat de către organizația CRISP (Crisis Simulation for Peace) din Berlin. Acest atelier este organizat în cadrul inițiativei civice Occupy Guguță.

Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente