Pregătirile pentru cea mai mare acțiune de curățenie din țară sunt în toi. Cum poți ajuta echipa „Hai Moldova”

_MG_9811

La data de 15 septembrie 2018, echipa Hai Moldova, împreună cu mii de voluntari din toată țara, vor marca Ziua Globală a Curățeniei alături de alte 150 de țări. În această zi, organizatorii și voluntarii și-au propus să strângă deșeurile din parcuri, păduri, plaje și alte locuri publice, dar și să găsească soluții viabile în vederea gestionării deșeurilor în toată Moldova. Echipa de organizare se află în toiul pregătirilor de eveniment, iar dacă vrei să susții cauza sunt mai multe moduri prin care o poți face.

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, echipa organizatoare a început cu o curățenie într-o zonă împânzită de deșeuri din sectorul Telecentru și aproximativ 20 de voluntari și-au suflecat mânicile pentru a le strânge, sorta și, datorită companiei ABS Recycling și Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, acestea au fost transportate la reciclare. Această acțiune a fost, de fapt, o pregătire pentru evenimentul de amploare din 15 septembrie 2018.

Mai mult decât atât, după curățenie, la conferința de presă, echipa Hai Moldova, în frunte cu Taisia Camenscic, coordonatoarea proiectului, a lansat și o campanie de crowdfunding pe Indiegogo, motivându-i pe toți cei care vor să se implice activ, să doneze sume modice, iar banii colectați să fie destinați cumpărării ustensilelor necesare pentru Ziua Globală a Curățeniei. Campania de crowdfunding poate fi accesată AICI.

_MG_9821

De altfel, mișcarea civică Hai Moldova invită toți cetățenii social activi, care își doresc să facă o schimbare la ei în comunitate, să coordoneze colectarea deșeurilor în localitățile lor la data de 15 septembrie 2015. Toți doritorii sunt încurajați să se implice, accesând pagina web www.haimoldova.md și completând acest formular.

„Hai Moldova” este parte a mișcării globale „World Cleanup Day” (Ziua Globală a Curățeniei) care, în data de 15 septembrie 2018, are drept scop să mobilizeze 100 de milioane de oameni din 150 de țări pentru a strânge 500 de milioane de tone de gunoi din spațiile publice. În Moldova, echipa își propune să adune 100 000 de voluntari și să strângă 1400 tone de gunoi. Din 2011, de la apariția Hai Moldova, și până în 2017, mișcarea a reușit să mobilizeze peste 230 000 de oameni pentru a aduna deșeurile aruncate la nimereală. În total, voluntarii „Hai Moldova” au colectat din spațiile publice peste 15.000 tone de gunoi din 854 de localități.

_MG_9847

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente