Federația Sindicală a Educației și Științei, nemulțumită de inițiativa zilelor de odihnă oferite la sfârșitul lunii august

sindicate

Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova, Ghenadie Donos, a înaintat un dezacord scris către Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova cu referire la solicitarea celor nouă zile libere ce urmează a fi acordate bugetarilor la sfârșitul lunii august. Acesta a menționat că administrația CNSM nici măcar nu s-a consultat cu Federația pe care o administrează, aceasta fiind cea mai numeroasă din componența sa.

Motivul care stă la baza nemulțumirii Federației Sindicale a Educației și Științei este faptul că perioada respectivă este una foarte aglomerată pentru angajații din domeniul educației, întrucât au loc cele mai importante pregătiri pentru noul an școlar.

Amintim că într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul particip.gov.md, autoritățile vor să declare nelucrătoare zilele de 28, 29 și 30 august, care se află între cele două sărbători oficiale – Ziua Independenței (pe 27 august) și Ziua Limbii Române (pe 31 august). Cele trei zile ar urma să fie recuperate în lunile septembrie și octombrie.
Astfel, dacă documentul va fi adoptat de Guvern, moldovenii vor avea liber începând cu 25 august (cade într-o zi de sâmbătă) și ar reveni la lucru abia pe 3 septembrie (prima zi de luni). Asta ar însemna o perioadă de 9 zile libere.

Autoritățile argumentează că proiectul de hotărâre este elaborat la solicitarea Confederației Națioanale a sindicatelor „în scopul organizării optime a timpului de muncă și de odihnă din luna august 2018”.

37161649_1867440986644334_8949529788259762176_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente