(video) Pe notele piesei „Canon”. Cum s-a pornit la drum echipa La La Play

lalaplay

Ieri, 13 august, a fost dat startul proiectului La La Play #drumdedor, expediația muzicală de 2000 km în 12 locații feerice și 3 țări. O atmosferă de vis a cuprins trenul de pe ruta Chișinău – Ungheni când echipa Moldovan National Youth Orchestra a organizat un flash mob de muzică clasică.

Călătorii trenului de pe ruta Chișinău – Ungheni au avut parte de o mare surpriză când în tren au început să răsune primele note muzicale a piesei clasice „Canon” de Pachelbel în interpretarea a 5 tineri artiști.

În cadrul flash mob-ului au participat Iurie Munteanu (contrabas), Dmitri Iurcic (violoncel), Lia Rusu (vioara), Kamilla Kazbekova (viola) și Alison Lie (vioara), membri ai Moldovan National Youth Orchestra.

„Inițial, când am urcat în tren pentru a găsi un loc mai potrivit printre călători, îi găsisem nedumeriți de ceea ce se întâmplă. Odată ce am început să cântăm, apăreau reacții mai multe și mai diverse. Chipurile pasagerilor începu să se schimbe, iar căldura și timpul îndelungat al cursei au trecut în afara timpului și spațiului. La final oamenii ne mai rugau să-i însoțim până la stația terminus pentru a le face cursa mai scurtă și mai vie. A fost o experiență minunata”, a afirmat violonista Lia Rusu, membru al Moldovan National Youth Orchestra.

Expediția muzicală La La Play #drumdedor se desfășoară în perioada 13-25 august și vor fi susținute 12 concerte în 12 locații în Moldova, România și Ucraina. În cadrul proiectului vor fi puse în lumină 12 subiecte sociale, iar concertele vor fi susținute în locații inedite, printre care pot fi regăsite 4 cetăți istorice, locuri pitorești și locații surpriză.

Echipa de 16 tineri vor interpreta o mulțime de piese sută la sută live, printre care sunt incluse piese celebre precum „Crazy in Love”, „Ciuleandra”, „Humoresque” și „Feeling Good”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente